7 Eylül 2008 Pazar

Akne ve Sivilceler

Günümüzde ister erkek ister kadın ister genç veya orta yaşlı olsun pek çok kişide ne yazık ki, cilt problemleri görülmektedir. Cilt problemlerinin başında da sivilce ve akne problemi gelmektedir. Sivilceler için kesin etkili bir ilaç var mıdır? İlacı kullanırsam tamamen bu sorundan kurtulacak mıyım, dermatolog tarafından önerilen bir krem soruna çare olabilir mi veya bu kremi kullanarak sonuç alabilirmiyim gibi sorular mutlaka bu sorunla karşı karşıya olan kişilerin akıllarını meşgul etmektedir.

Akne ve sivilce tedavisi ile ilgili tıp, çeşitli ilaçları geliştirmiştir. Tedavi süresince bütün konularda olduğu gibi en önemli şeylerden birisi konuya bilinçli bir şekilde ve sabırla yaklaşmaktır. Günümüzde pek çok kişi bitkisel çözümlere başvurmakta, bitkilerle yapılacak bir tedavinin daha iyi sonuç vereceğini düşünmektedir. Bitki özlerinde şüphesiz pek çok sorunun çaresi olabilir. Ancak bunları nasıl ve hangi ölçülerde kullanacağımız son derece önemlidir.

Özellikle ergenlik döneminde sivilce ve akne problemi sadece kişinin estetik görünüşünü tehdit etmekle kalmayıp, tedavi edilmediği takdirde psikolojik problemlere de yol açabilmektedir. Şüpheniz hiç kimse yüzünde sivilce izi kalmasını istemez, akne oluşumundan sonra oluşan lekeler ve sivilce izlerini kapatmak için estetik cerrahi uygulatmayı düşünen kişiler bile vardır. Ayrıca burunda, alında, çenede görünen bir sivilce veya bunlardan dolayı oluşmuş bir leke, kişinin geçireceği özel bir gün, randevu, toplantı gibi, kişiler için önemli anlarında, adeta kabusa çevirebilir. Peki, birçok insanın hayatını bu denli etkileyen bu olumsuzluğa ne sebep olmaktadır? Sivilce ve aknelerden kurtulmak mümkün müdür? Sitemizde bu konuyu anlatmaya çalışacağız. İsterseniz buna önce cildimize ve onun katmanlarına bir göz atarak başlayalım.

Hiç yorum yok: