29 Ağustos 2008 Cuma

Anjiyo Yöntemiyle Kalp Amelyatı

ESKİŞEHİR'DE BİR HASTANIN ANA ATAR DAMARI İLE SAĞ KALBİ ARASINDA SONRADAN OLUŞMUŞ DELİK İLK KEZ ÖZEL BİR CİHAZ KULLANILARAK ANJİYO YÖNTEMİYLE AMELİYATSIZ KAPATILDI.

Eskişehir'de bir hastanın ana atar damarı ile sağ kalbi arasında sonradan oluşmuş delik ilk kez özel bir cihaz kullanılarak anjiyo yöntemiyle ameliyatsız kapatıldı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Göktekin, düzenlediği basın toplantısında, Osmaniye'de yaşayan Melek Yıldız'ın (19) yüksek tansiyon ve nefes darlığı şikayeti ile kendilerine başvurduğunu belirterek, iki saat süren başarılı bir operasyonla hastanın sağlığına kavuştuğunu kaydetti.
Hastanın aort atar damarında doğuştan olan ciddi darlıkların kaplı stent yerleştirilerek açıldığını ifade eden Doç. Dr. Göktekin, şöyle konuştu:
''Hasta bize yüksek tansiyon ve iki aydır artan nefes darlığı şikayetiyle başvurdu. Hastanın özellikle yolda yürürken ve gece yatarken artan nefes darlığı şikayeti mevcuttu. Hastamızda aort atar damarında doğuştan ciddi darlık ve sağ kalbi arasında sonradan oluşmuş deliği anjiyo yöntemiyle kasık damarından girerek tedavi ettik. Aort atar damarında doğuştan olan ciddi darlığı kaplı stent yerleştirerek açtık. Ana atar damar ile sağ kulakçık arasındaki deliği ise ADO I cihazıyla yine anjiyo yöntemiyle kasıktan girerek kapattık. Yöntem Türkiye'de ilk kez ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde uygulandı. Hastayı bugün taburcu edeceğiz.''
Tedavi sonrasında doktorlara teşekkür eden Melek Yıldız da ana atar damarındaki darlığın ve kalp yetersizliği şikayeti yapan deliğin ameliyatsız tedavi edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini bildirdi.

Hiç yorum yok: